Sportweek voor mensen met een psychische beperking : Psylos, de Vlaamse Federatie voor Sport en Recreatie in de Geestelijke Gezondheidszorg, organiseert de vijfde editie van I like to move it, een internationaal sportevenement voor mensen met een psychische beperking. Van 11 tot 16 september komen de sporters samen met hun begeleiders naar Sport Vlaanderen Herentals (de nieuwe naam van het BLOSO-centrum). Het stadsbestuur stelt de stedelijke autobus ter beschikking, zorgt voor materiaal en biedt de deelnemers een receptie aan.

Replay Festival

Het college van burgemeester en schepenen verleent toestemming voor de organisatie van het Replay Festival. Op zaterdag 30 april komen enkele duizenden festivalgangers samen op de evenementenweide van het Netepark. Verspreid over vijf podia zetten tientallen dj's uit binnen- en buitenland hun publiek aan tot dansen. Onder meer De Jeugd van Tegenwoordig, Regi, Leon Mills en Lil' Kleine maken hun opwachting. Voor meer informatie en tickets surft u naar www.replayfestival.be

G-sportkampen voor kinderen met autisme en ADHD

Tijdens de zomervakantie zijn er in De Vossenberg (Markgravenstraat 97) twee sportkampen voor G-sporters. Op dinsdag 16 en woensdag 17 augustus kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar met autisme kennismaken met circus, atletiek, gymnastiek en dans. Op donderdag 18 en vrijdag 19 augustus zijn kinderen van 8 tot 12 jaar met ADHD welkom voor judo, bowling, raketsporten en zwemmen. De activiteiten vinden plaats van 9 tot 16 uur. Deelnemen aan een sporttweedaagse kost 30 euro.

De organisatie is een samenwerking tussen de stad Herentals, ILV Sportregio Kempen en de provincie Antwerpen. De kampen worden begeleid door ervaren monitoren en verlopen in een rustige omgeving en volgens vaste dagprogramma's. Meer informatie vindt u binnenkort op www.herentals.be/g-sport.

Subsidie voor zomerbeurs Numismatica

De Herentalse muntenclub Numismatica organiseert deze zomer een openluchtbeurs op de Grote Markt. Ook de Koninklijke Postzegel en Verzamelkring Ontspanning en de Herenthoutse postkaartenclub zijn van de partij. Het evenement vindt plaats op zondag 14 augustus van 8 tot 14 uur. De toegang is gratis. Voor de organisatie van deze zomerbeurs kent het college van burgemeester en schepenen een subsidie voor culturele initiatieven toe van maximaal 950,35 euro.

Jubileumviering KWB Herentals-stad

KWB Herentals-stad bestaat 75 jaar. Om dit te vieren, biedt het college van burgemeester en schepenen de vereniging een receptie aan in de Lakenhal op vrijdag 7 oktober. KWB is een socio-culturele vereniging die een waaier aan activiteiten organiseert. U kunt er onder meer terecht voor ontspannings- en sportactiviteiten, debatavonden en uitstappen voor het hele gezin.

Herentalse Scouts op bezoek in IJsselstein

Van 6 tot 8 mei brengt de Herentalse scoutsgroep Reynaert-Adinda een jumelagebezoek aan IJsselstein. De kinderen en jongeren verblijven er in lokalen van de IJsselsteinse Scouts. De twee scoutsgroepen trekken het hele weekend met elkaar op. Het stadsbestuur ondersteunt deze jumelageactiviteit en zorgt voor het busvervoer naar onze Nederlandse zusterstad.

Herdenking V-dag

Op zondag 8 mei herdenken de vaderlandslievende verenigingen het einde van de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van de kampen. Er zijn bloemenhuldes om 14 uur op de begraafplaats van Herentals en om 14.30 uur aan het monument op de Molenvest. Om 15 uur is er een herdenkingsmoment in De Smisse (Vest 9), gevolgd door een receptie aangeboden door het stadsbestuur. Iedereen is van harte welkom op de plechtigheden.

Geef darmkanker geen kans

In Vlaanderen sterven er elke dag vijf mensen aan de gevolgen van darmkanker. Nochtans is darmkanker eenvoudig op te sporen en is er in een vroeg stadium een grote kans op genezing. Op maandag 9 mei om 19.30 uur kunt u in de Lakenhal een lezing bijwonen over deze ziekte. Het stadsbestuur nodigt maag- en darmspecialist Dr. Luc Colemont uit. Hij vertelt onder meer over het nut van het bevolkingsonderzoek, over welke symptomen op darmkanker kunnen wijzen en over de mogelijkheden van behandeling. De toegang is gratis.